CloudCuddle voor Jomely via speciaal fonds

Sandra van den Brink uit Overberg vertelt hoe ook zij na een lange zoektocht via een speciaal fonds een vergoeding heeft gekregen voor de CloudCuddle van haar dochter Jomely. 

Pleegkind met een beperking
“ Jomely is een vrolijke kleuter van 4 jaar, die wij vanaf de geboorte liefdevol hebben opgenomen in ons gezin. Mijn man en ik besloten een paar jaar geleden heel bewust om ons bij de William Schrikker Groep (WSG) aan te melden als pleeggezin voor kinderen met een beperking. De WSG geeft al 75 jaar gespecialiseerde jeugdzorg aan kinderen met een beperking en/of kinderen van ouders met een beperking. Toen Jomely in huis kwam, hadden we zelf al drie kinderen. Toen ze twee jaar was, kregen we er nog een baby bij, ook via de WSG. Ook dit kindje mag bij ons opgroeien tot hij volwassen is.

Niet leuk genoeg?
“De andere kinderen wisten niet dat we bewust voor een kind met een beperking hadden gekozen. Je ziet het ook niet echt aan haar; het is echt een prachtig kind.  Ze heeft een mentale achterstand, maar verder is ze gezond. Ze is vier, maar heeft het niveau van een 2-jarige. Een van de jongens die toen 9 was, vroeg wel waarom we nog een pleegkind namen. Hij maakte zich zorgen dat hij misschien niet leuk genoeg was. Het antwoord was makkelijk: wij vinden jou zo leuk, dat we er nog graag eentje bij willen.”

Gevonden op Google
Omdat Jomely makkelijk uit bed kruipt, slaapt ze in een beveiligd bed. Dat hebben we zelf laten timmeren. Op vakantie geeft dat nu dus een probleem. Om dat op te lossen ben ik eindeloos gaan googelen.
Eerst kwam ik een heel duur camping-bed voor volwassenen tegen. Niet alleen duur, maar ook heel zwaar en te groot om mee te nemen in de auto. Dan kan ik de rest van de bagage wel thuislaten. Uiteindelijk stuitte ik op CloudCuddle en dat leek me wel wat.

Testen
Uiteraard wilde ik CloudCuddle graag testen, maar ik was helaas telaat voor de eerste ronde. Aan het eind van de tweede testronde kon ik eindelijk meedoen, maar toen gingen we op vakantie. Geen probleem, ik mocht hem de hele week meenemen. Dat vond ik super. Het chalet op onze camping heeft nog nooit zoveel aanloop gehad. Iedereen wilde het bed van Jomely bekijken.

Plus- en minpuntjes
“Vanaf de eerste nacht heeft Jomely heerlijk geslapen in de CloudCuddle. Op zich best een wonder, want meestal moet ze wel wennen aan een nieuwe omgeving.

De CloudCuddle is voor haar ook stevig genoeg. Ze kruipt altijd met haar hele gewicht tegen de zijkant aan. In het begin was ik wel bang dat het mis zou gaan, maar alles bleef netjes overeind. Zelfs op de boxspring, waarbij je de riempjes niet om poten kunt bevestigen. Maar de banden om de matras boden genoeg zekerheid.” Het enige verbeterpuntje vond ik de ritsen. Die gingen wat stroef. Maar ik heb begrepen dat dat kwam omdat het een prototype was. Dus bij de CloudCuddle die ik nu krijg, is dat hopelijk opgelost. Verder was de vakantie een groot succes, dus wilden we graag een CloudCuddle hebben. Hij past ook zo makkelijk in je bagage, echt heel fijn.”

Vergoeding
Het was een ramp om een vergoeding te krijgen voor de CloudCuddle. Ik heb eerst bij de gemeente aangeklopt en daarna bij de verzekering. Daar liep ik tegen een muur van onbegrip op. Ze wilden me als oplossing voor de vakantie wel een hoog-laag bed bieden, maar geen vergoeding voor een CloudCuddle, omdat ze die niet kennen. Een hoog-laag bed is echt geen oplossing, want daar valt ze zo uit. Vervolgens ben ik teruggegaan naar de gemeente, zonder succes. Tenslotte heb ik aangeklopt bij de William Schrikker Groep. Die hebben de CloudCuddle uiteindelijk betaald uit een speciaal fonds.

Wij zijn zo blij met de CloudCuddle, dat ik een stapeltje flyers heb gevraagd, en die deel ik overal uit. Op het KDC ligt een stapeltje en ook bij de William Schrikker Groep.”