CloudCuddle bedtent huren voor bezoek specialist

 width=

Een bedtent huren van CloudCuddle

Renske uit Zeist heeft een speciaal korset nodig dat alleen in Duitsland verkrijgbaar is. Dus planden haar ouders half januari een bezoek aan een Duitse specialist, inclusief een hotelovernachting. Een pittige onderneming die ze hebben aangedurfd door een bedtent te huren bij CloudCuddle.

Overnachting in gehuurde bedtent

“Renske heeft een zeldzame chromosoomafwijking: het Kleefstra syndroom”, vertelt haar moeder Lisette. “Naast een algemene ontwikkelingsachterstand, gaat dat bij haar gepaard met een scoliose, een vergroeiing van haar rug. Een in Duitsland verkrijgbaar korset kan dat corrigeren. Renske is inmiddels 13 jaar en zit middenin een groeispurt. Volgens onze fysiotherapeut is dat een goed moment om die scoliose aan te pakken. Dus hebben we een bezoek gebracht aan de specialist in de buurt van Mainz. Renske kan maximaal drie uur in een auto zitten. Mainz ligt helaas verder weg van Zeist. Een hotelovernachting was onvermijdelijk. In de CloudCuddle bedtent vonden we het juiste hulpmiddel om dat mogelijk te maken.”

Voor het eerst in acht jaar

“Renske slaapt altijd in een bedbox. Hetzij thuis, hetzij in een logeerhuis. We hebben jaren geleden nog één keer geprobeerd samen met haar bij vrienden in Amsterdam te logeren. Dat liep maar net goed af. Ondanks voorzorgsmaatregelen was ze uit bed gekropen – wat tot een levensgevaarlijke situatie leidde. Het risico dat haar iets overkomt is zo groot dat ze helaas dus nooit meer mee kan. Een overnachting met Renske in het buitenland? Dat is echt al acht jaar geleden. Toen paste ze nog in een campingbedje.”

Improviseren hoeft niet met het huren van een bedtent

Het leven met Renske vraagt veel van het organisatietalent van Lisette en haar man Jaap. Daar zullen veel ouders met een gehandicapt kind zich in herkennen. Iets dat maar enigszins mogelijk lijkt, wordt vaak gewoon geprobeerd. Dus toen CloudCuddle in beeld kwam, besloot Lisette er één te huren voor de reis naar Duitsland. De mogelijkheid om een hotelbed om te vormen tot een veilige slaapplaats voor Renske leek haar een reële optie. Dus ging de CloudCuddle mee in de achterbak.

Onverwachte verrassing

De hotelkamer was vooraf met zorg uitgekozen: een gezinskamer met een extra 1-persoons bed (dus geen stretcher of slaapbank). Maar ook nu weer een onverwachte verrassing, zoals een dikke Duitse matras. Die week nogal af van de Nederlandse standaard. Het kostte wat kunst en vliegwerk om de CloudCuddle daarop te installeren en aan het bed te bevestigen. Maar het is gelukt, en Renske heeft er heerlijk in geslapen.

Veilige cocon

Renske is 1.65 meter lang en eigenlijk al te groot voor de CloudCuddle. Ze kan er niet rechtovereind in zitten. Maar de beslotenheid om haar heen, ervaart ze waarschijnlijk wel als prettig. Een veilige cocon, waarin je je kunt terugtrekken. “Ze heeft er als een zonnetje in geslapen”, vertelt Lisette tot slot. “Binnenkort moeten we nog een keer terug. Dan huren we weer een CloudCuddle. En onze zoon Gijs van 10 was er als de kippen bij om ons op en andere mogelijkheid te wijzen: oud en nieuw weer vieren bij onze vrienden in Amsterdam.”

Ook een CloudCuddle bedtent huren?