CloudCuddle bedtent geeft rust bij autisme


CloudCuddle bedtent geeft rust bij autisme

nachtbraker wordt langslaper met bedtent

Marijke uit Abbenbroek kwam de CloudCuddle bedtent deze zomer tegen op een camping in Frankrijk. Daar ontmoette ze ouders die toevallig een CloudCuddle hadden meegenomen. Hun positieve ervaringen maakten haar nieuwsgierig. Misschien was het wat voor haar jongste zoon Jason.

Afgelopen najaar ging Jason steeds slechter slapen. Hij heeft klassiek autisme en een mentale ontwikkelingsachterstand, maar lichamelijk mankeert hij niets. Hij klom vaak uit bed en hield het hele gezin regelmatig tot diep in de nacht wakker. Om dit problem aan te pakken slaapt Jason thuis sinds kort in een bedbox. Maar ja, die kun je niet meenemen, een bedtent wel.

Spannend proefweekend

Gelukkig kon ze zich de bedtent nog herinneren die ze in Frankrijk had gezien. Een proefweekend was snel geregeld. Maar omdat Jason een stevige spring in het veld is, had Marijke wel haar bedenkingen. Zou de CloudCuddle bestand zijn tegen Jason? Kon hij er echt niet uit ontsnappen?

Snel in slaap

Iedereen was verbaasd hoe snel Jason sliep in de CloudCuddle bedtent. “De eerste dag al na 45 minuut” vertelt Marijke “en de tweede dag zelfs eerder. “Het is hem niet gelukt om te ontsnappen en we hebben allemaal heerlijk geslapen. Jason werd erg vrolijk wakker en heeft aan één stuk door geslapen.” 


Verbeter-tip

Naast alle positieve dingen heeft Marijke ook een verbeter-punt genoemd. “Ik zou graag zien dat de CloudCuddle nog doorzichtiger is. Misschien vinden kinderen dit wel fijn, maar als ouder zou ik mijn kind graag beter kunnen zien als de bedtent dicht is.”