CloudCuddle: hulpmiddel voor kind met beperking

Hulpmiddel zodat kind met beperking overal veilig kan slapen

Verschillende kinderen slapen in CloudCuddle

Omdat ieder kind met een beperking anders is, hebben we het hulpmiddel CloudCuddle in de ontwerpfase uitgebreid getest bij 75 gezinnen. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en hebben al meer dan 800  kinderen in de CloudCuddle geslapen. Voor de meeste kinderen is de huidige CloudCuddle een prima oplossing. Ze kunnen er tegenaan leunen en schoppen en slaan. CloudCuddle vangt de klappen op. De kinderen vallen niet uit bed en kunnen er niet onverwacht uit kruipen. De geborgenheid die ze voelen en de prikkeldempende werking van de CloudCuddle geeft rust. Niet alleen voor het kind. Alle gezinsleden en mantelzorgers hebben daar baat bij en slapen daardoor zelf ook beter.

Grote en kleine kinderen met een beperking slapen in dit hulpmiddel

Kinderen die in de CloudCuddle slapen zijn allemaal verschillend. Van klein tot groot, ze passen er allemaal in. Er zijn instellingen die de CloudCuddle ook gebruiken voor volwassenen. De zithoogte van een CloudCuddle is 75 cm, dus iedereen kan er gewoon rechtop in zitten. Ook volwassenen. Dat is wel zo handig als ouders naast hun kind op het bed gaan zitten bijvoorbeeld om een verhaaltje voor te lezen.

Ook voor (jong-)volwassenen?

Op basis van ervaring hanteren we de volgende richtlijn bij het gebruik van de CloudCuddle. Het hulpmiddel is in principe geschikt voor kinderen van 0 tot 16 jaar, met een gewicht tot circa 50 kilo. Let wel: dit is een richtlijn. Er zijn (jong-)volwassenen die 80 kilo wegen en baat hebben bij de CloudCuddle, maar ook  minderjarigen met een licht gewicht waarbij we dat slecht kunnen voorspellen. 
Het lijkt erop dat het hulpmiddel minder geschikt is voor kinderen die super beweeglijk zijn en die zich steeds met hun volle gewicht tegen de zijkant van de CloudCuddle laten vallen. Bij deze kinderen raden wij het gebruik van een CloudCuddle in principe af. Leeftijd en gewicht zijn dus niet altijd maatgevend. Het gaat om het samenspel tussen leeftijd gewicht en gedrag. 
Het komt ook voor dat onrustige kinderen juist heel rustig worden. Daarom raden we altijd sterk aan gebruik te maken van een proefweekend. De beoordeling of een CloudCuddle wel of niet geschikt is voor je kind, laten we graag over ter beoordeling van de ouders zelf. Bel of mail ons bij twijfel of vragen.