Stichting Vooruit helpt zorggezinnen die erop uit willen trekken

 width=

Even bijtanken. Even een weekje of (lang)weekend er tussenuit. Het lijkt zo eenvoudig te regelen. En dat is het gelukkig ook voor de meeste gezinnen. Maar niet als je kind meervoudig bepekt is en in bedbox slaapt. Zo’n bed is niet mobiel. Dan kan een CloudCuddle uitkomst bieden. De Stichting Vooruit helpt gezinnen in Limburg door gratis CloudCuddles ter beschikking te stellen.

Aan huis gebonden
Als een van je kinderen een beperking heeft en thuis in een bedbox slaapt, heb je weinig mogelijkheden om elders te overnachten. Ook kun je je kind niet zomaar bij opa en oma laten logeren om zelf wat op adem te komen. Tel daarbij op dat in de afgelopen maanden veel faciliteiten, zoals logeerhuizen en dagverblijven, beperkt toegankelijk waren. In gezinnen met een gehandicapt kind ligt de druk nog hoger dan voor de uitbraak van corona.

Bewegingsvrijheid met Stichting Vooruit
Om gezinnen toch wat bewegingsvrijheid te gunnen, stelt Stichting Vooruit de komende drie maanden kosteloos twee mobiele bedtenten van CloudCuddle ter beschikking aan zorggezinnen in de provincie Limburg. Gezinnen kunnen éénmalig
gratis een week gebruikmaken van onze bedtent. CloudCuddle maakt overal buitenshuis van ieder bed een veilig bed. Net zo veilig als de bedbox die thuis staat. Alles wat je nodig hebt is een goed 1-persoonsmatras. En die vind je in vrijwel ieder vakantiehuisje of hotel. En meestal ook wel bij opa en oma.

Rust en prikkeldemping
Naast bewegingsvrijheid zorgt CloudCudle voor een veel betere nachtrust. Uit de vele ervaringsverhalen op de website van CloudCuddle kun je lezen dat veel kinderen, maar ook volwassenen, heel rustig worden in een CloudCuddle vanwege de beslotenheid en de prikkelarme omgeving die je ermee creëert. Daardoor slapen niet alleen de kinderen veel beter, maar hun ouders ook!

Stichting Vooruit
Stichting Vooruit komt op voor de belangen van kinderen met een beperking en zet middelen in om hen letterlijk en figuurlijk vooruit te helpen. Het beschikbaar stellen van twee CloudCuddles past naadloos binnen deze doelstelling. De stichting merkt dat veel gezinnen door de coronacrisis meer dan ooit aan huis gekluisterd zijn en gunt ze de vrijheid van een korte vakantie of weekendje weg.

Kosteloos huren of uitproberen
Zorggezinnen uit Limburg die deze mobiele bedtent kosteloos willen huren, kunnen een aanvraag indienen op deze website door dit formulier in te vullen.