Copy of Weekendje camping met CloudCuddle bedtent

Weekendje camping met CloudCuddle bedtent

Een bedtent in een tent - waarom niet?

Lekker buiten bij je tentje, terwijl de kinderen wat om je heen scharrelen. Of ‘s avonds bij kaarslicht met een boek en een glaasje wijn? Een plaatje waar ook ouders van een gehandicapt kind natuurlijk best eens aan denken. Zou het kunnen? Wat zijn de randvoorwaarden? Is de CloudCuddle bedtent geschikt om te gebruiken in een tent? Twee CloudCuddle-gezinnen reisden in september naar Eurocamp Beekse Bergen en delen hun ervaringen.  

Bedtent getest in safaritent

Karin Kuijpers is de eerste die met haar gezin de CloudCuddle bedtent heeft getest bij de Beekse Bergen. Met haar man Dennis en hun twee dochters Janou (6 jaar) en Senna (8 jaar) heeft ze een weekend gebruikgemaakt van een safaritent. Janou heeft het syndroom van Dravet. Ze is een vrolijk meisje ondanks haar epileptische aanvallen en sterk wisselende conditie.

“Yes nog even heerlijk een weekendje nazomeren buiten de deur. Daar hadden mijn man en ik wel oren naar.  Het liep alleen iets anders dan gehoopt, maar dat lag zeker niet aan de CloudCuddle of de Beekse Bergen”, vertelt Karin. “We werden heel hartelijk ontvangen door Eurocamp en onze tent was top ingericht, inclusief de CloudCuddle bedtent. Alles was klaar om de combinatie safaritent-bedtent grondig te testen. Janou zat dit weekend goed in haar vel, waardoor we dachten: dat gaat goed komen! Maar we werden toch meteen geconfronteerd met een paar hobbels die het kamperen lastig kunnen maken voor ons.

Hobbels

Er stond geen hek om de tent. Dus rustig buiten zitten ging eigenlijk niet. Janou was nieuwsgierig en al snel op ontdekkingstocht. Door de ongelijke bodem is ze vervolgens een paar keer gevallen. De tweede hobbel was dat Janou ‘s nachts wakker kan zijn. Daarmee houdt ze andere gezinsleden uit hun slaap en mogelijk ook andere kampeerders. Dat vond ik een vervelend idee en kon daardoor niet doen wat ik thuis zou doen.


Genoten

Neemt niet weg dat we ook zeker genoten hebben. Van het buiten zijn, boodschapjes doen op het park, gezellig samen eten, de dieren op het safaripark, het zwembad en een boottochtje. Voor ieders nachtrust heb ik Janou de tweede nacht thuis laten slapen. Senna is gezellig met papa gebleven en heeft nog een hut gebouwd in de bossen. De volgende dag hebben we met z’n allen gezwommen en de andere helft van het park bekeken. Het is groot en er valt veel te zien. Janou vond al die dieren super leuk. Het was een weekend met twee gezichten, waar ik toch met een goed gevoel op terugkijk. Maar voor ons was het tevens een wijze les: hoe graag wij het ook zouden willen, kamperen met Janou blijft lastig, zelfs nu ze in goede doen was. Dat wisten we stiekem al, maar we wilden het toch nog een keer proberen. Zeker ook voor Senna. Heel fijn dat we van dit aanbod gebruik konden maken.

Tip: kamperen met Cloudcuddle kan

Mijn  tip voor andere ouders: kamperen met een CloudCuddle is zeker mogelijk, maar sta wel even stil bij een aantal andere zaken. Zoals mogelijke geluidsoverlast, de noodzaak van een afgeschermde ruimte rondom de tent en ongelijkheden op het terrein."