Zo financier je een hulpmiddel voor je gehandicapte kind

De aanschaf van een hulpmiddel als een CloudCuddle is een hele uitgave. Niet iedereen schudt het benodigde bedrag in een keer uit een oude sok. Toch zijn er meerdere opties om de aankoop van dit hulpmiddel voor je gehandicapte kind wèl mogelijk te maken. Hieronder hebben we op een rijtje gezet op welke manieren je de aankoop (ook) kunt financieren.

* Gemeente benaderen
Steeds meer gemeentes geven een vergoeding voor de aankoop van een CloudCuddle vanuit de Wmo. Iedere aanvraag wordt op zich behandeld. Als een gemeente een keer een vergoeding heeft gegeven, wil dat niet automatisch zeggen dat ze een volgende aanvraag ook goedkeuren. Om je te helpen bij een aanvraag hebben we een voorbeeldbrief opgesteld met verschillende argumenten. Je vindt deze onder `veelgestelde vragen`. Het komt ook voor dat een gemeente een bijdrage levert in uit een ander potje zoals bijzondere bijstand. Lees hoe Anita een deel van de kosten vergoed kreeg door de gemeente.

* Fondsen aanschrijven
Er zijn veel verschillende fondsen in Nederland. Ook hier kun je een aanvraag doen voor vergoeding van je aankoop. Bij fondsen die zich richten op zorggezinnen en op kinderen met een beperking, maak je wellicht kans op vergoeding in de vorm van een eenmalige gift. Lees hoe dit de moeder van Nuri is gelukt.

cloudcuddle hulpmiddel gehandicapt kind crowdfunding* Samen aanschaffen
Je kent wellicht andere ouders met een gehandicapt kind die ook gemak zullen hebben van een CloudCuddle. Vraag hen of je samen een exemplaar kunt aanschaffen en rouleer het hulpmiddel in de loop van het jaar. Zeker als je de bedtent enkel wilt gebruiken voor logeerpartijen en weekendjes weg kan dit een goede optie zijn.

Tip: maak van tevoren ook goede afspraken over wie de CloudCuddle in bewaring neemt, hoe je handelt als je tegelijkertijd gebruik wilt maken van het hulpmiddel of als de bedtent beschadigd raakt en er eventueel kosten gemaakt moeten worden voor reparatie.

Sharing
past natuurlijk helemaal in de huidige deeleconomie! Mocht je de CloudCuddle met meer mensen willen delen, dan zou je ook gebruik kunnen maken van een platform als Peerby.

* Huren
Als je de CloudCuddle maar een beperkt aantal dagen per jaar nodig hebt, kun je ook overwegen om dit hulpmiddel voor je gehandicapte kind te huren in plaats van aan te schaffen. Lees hier wat de prijzen en mogelijkheden zijn van het huren van een CloudCuddle.

* Crowdfunding
Je zult er versteld van staan hoe graag mensen in je directe omgeving iets voor je gezin willen doen. Soms weten ze niet hoe ze vanaf de zijlijn iets voor jullie kunnen betekenen. Zeker als het vanwege de beperking van je kind niet of nauwelijks mogelijk is om zorgtaken over te nemen.

Een mooie en doeltreffende manier om jullie gezin toch te kunnen helpen, is om een crowdfundig actie voor jullie te organiseren. Vrienden, collega`s of familieleden kunnen dit uit liefde en solidariteit voor je doen. Lees hoe vrienden van Karen dit hebben gerealiseerd.

Dan is je vervolgvraag natuurlijk: hoe zet ik mijn familieleden of vrienden op sympathieke wijze aan tot zo`n actie? Begin met te vertellen over CloudCuddle. En laat anderen eens deze website zien!

* Vragen als cadeau
Zoals gezegd: mensen doen graag iets voor een ander. Ook voor jouw gezin. Dus waarom zou je niet gewoon vragen wat je nodig hebt? Je kunt `een stukje` CloudCuddle vragen voor je verjaardag, voor de verjaardag van je kind of voor alle verjaardagen in dit jaar. En misschien vier je wel een jubileum op je werk of in je privéleven. Daarvoor kun je ook een bijdrage vragen in de kosten van de aanschaf.

Veel mensen geven liever iets nuttigs dan weer een fles wijn of een bos bloemen! Zeker als ze weten dat je gezin heel erg geholpen is met de aanschaf van een CloudCuddle.

* Schenking door (groot-)ouders
Wist je dat het belastingtechnisch interessant kan zijn als ouders of grootouders tijdens hun leven een schenking doen? Je hoeft dan uiteindelijk minder erfbelasting te betalen. Als je in de gelukkige omstandigheid verkeert dat je ouders of grootouders wat ruimer in hun jas zitten, dan kan dit ook een mogelijkheid zijn om een CloudCuddle te financieren.

Opa en oma kunnen schenken aan de kinderen en/of aan de kleinkinderen. Lees meer over de mogelijkheden tot belastingvrij schenken.

Heb je iets aan een van de bovenstaande mogelijkheden? We horen het graag van je! Ook als je op een andere manier de aankoop van een CloudCuddle hebt gefinancierd!