Veelgestelde vragen 

+ Où puis-je voir le manuel?

Vous pouvez voir le manuel ici

+ Wordt CloudCuddle vergoed door verzekeraars?

CloudCuddle wordt niet vergoed door verzekeraars. Vergoeding door de Wmo hangt af van uw gemeente. Op ons blog vindt u een ervaring van een gezin dat een vergoeding kreeg via de gemeente Venlo. Soms staan fondsen open voor een tegemoetkoming in de kosten. Fondsen die bij ons bekend zijn:

Bisschop Bluyssen fonds: biedt hulp vanuit haar Christelijke identiteit

William Schrikker Fonds: voor pleegkinderen

Monicares: voor gezinnen in Zwolle

Stichting Liva: financiële steun bij o.a. (langdurige)ziekte / ongeval van kinderen tot en met 18 jaar. Contact via de facebookpagina

Stinafo: Stinafo zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte. Je kunt (als ouder of verzorger) bij Stinafo een aanvraag indienen voor ondersteuning, indien je aan hun voorwaarden voldoet.

Kent u een ander fonds? Laat het ons weten. Dan vullen we de lijst aan zodat nog meer ouders geholpen zijn.

We hopen tevens dat het gebruik van CloudCuddle wordt opgenomen in de zorgvoorziening op vakantieadressen (veel verzekeraars bieden dit jaarlijks eenmalig aan in Nederland). De Wmo is erop gericht de ‘participatie in de samenleving’ te bevorderen. Let hierop bij uw aanvraag. Duid vooral op de noodzaak van het logeren bij vrienden en familie of het feit dat u uw kind moet onderbrengen bij een zelfstandige zorgverlener.

België: in België kun je bij de VAPH terecht voor een aanvraag 'Bijzondere Ondersteuning'.

+ Hoe vraag je een vergoeding aan voor CloudCuddle?

Of CloudCuddle in aanmerking komt voor een Wmo-vergoeding wisselt per gemeente. Een goede brief kan daarbij helpen. Daarom hebben wij met hulp van een ergotherapeut een voorbeeldbrief opgesteld. Die mag u gebruiken en aanpassen aan uw situatie.

+ Welke gemeentes vergoeden de CloudCuddle?

Gemeentes die bij ons bekend zijn: Breskens Deventer Loon op Zand Moerkapelle Nieuwegein Nijmegen Oss Ouderkerk ad Amstel Steyl Venlo Venray

Geeft uw gemeente een vergoeding maar staat die niet in de lijst? Laat het ons weten via info@cloudcude.com

+ Voor welke kinderen is CloudCuddle geschikt?

De CloudCuddle is een jaar lang uitgebreid getest bij 75 gezinnen. Daaruit bleek dat de huidige CloudCuddle voor de meeste kinderen een prima oplossing is. Het houdt ze veilig in bed, is rustgevend en geeft ze een geborgen gevoel. Maar er zijn ook kinderen die niet goed reageren op de CloudCuddle. Dat zijn met name kinderen die zich met hun volle gewicht tegen de zijkant van de CloudCuddle laten vallen. Bij deze kinderen raden wij het gebruik van een CloudCuddle af.

Als richtlijn kunt u aanhouden dat de CloudCuddle geschikt is voor kinderen van 0 - 16 jaar die tot 50kg wegen. Er zijn uitzonderingen: bijvoorbeeld een kind van 18 jaar en 60kg voor wie het goed werkt, maar ook een kind van 7 jaar en 30kg voor wie het niet werkt. Daarom raden we sterk aan gebruik te maken van het gratis proefweekend. Geef ons even een belletje of meld u aan via dit formulier

+ Is de CloudCuddle niet te slap, aangezien hij opblaasbaar is?

Bij het woord 'opblaasbaar' denken de meeste mensen in eerste instantie aan springkussens. Wij gebruiken echter een hele andere techniek, die ook in kites (voor het kitesurfen) wordt toegepast. Dit is juist heel stevig en de constructie daarmee ook.

+ Waar kan ik de CloudCuddle bestellen?

U kunt de CloudCuddle bestellen in onze webshop.

+ Hoe zorgen jullie ervoor dat mijn kind zich geen pijn doet aan de CloudCuddle?

De opblaasbare constructie is heel sterk, maar toch zacht en absorberend. Daarnaast is de constructie niet helemaal hard, waardoor het de energie van wilde bewegingen op kan vangen. En we hebben natuurlijk gekozen voor zachte stoffen die fijn aanvoelen.

+ Is de CloudCuddle ook geschikt voor 'gezonde' kinderen?

De CloudCuddle is ontworpen met het oog op de wensen en behoeftes van kinderen met een fysieke en/of verstandelijke handicap. We zien echter wel de mogelijkheden voor 'gezonde' kinderen, dus hier zullen we een andere variant voor ontwikkelen.

+ Krijg ik een pomp bij de CloudCuddle?

Voorlopig zijn alleen handpompen te verkrijgen.

Om onnodige kosten te voorkomen (als u bijvoorbeeld al zo'n pomp heeft) en de kosten van de CloudCuddle zelf zo laag mogelijk te houden kunt u de handpomp er los bij bestellen.