CloudCuddle: hulpmiddel voor kind met beperking

Hulpmiddel zodat kind met beperking overal veilig kan slapen

Verschillende kinderen slapen in CloudCuddle

Omdat ieder kind met een beperking anders is, hebben we het hulpmiddel CloudCuddle in de ontwerpfase uitgebreid getest bij 75 gezinnen. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en hebben al een paar duizend kinderen en volwassenen in de CloudCuddle geslapen. Voor de meesten de  CloudCuddle een prima oplossing om veilig te slapen. Ze kunnen er tegenaan leunen en schoppen en slaan. CloudCuddle vangt de klappen op. Ze vallen niet uit bed en kunnen er niet onverwacht uit kruipen. De geborgenheid die ze voelen en de prikkeldempende werking van de CloudCuddle geven rust. Niet alleen voor het kind. Alle gezinsleden en mantelzorgers hebben daar baat bij en slapen daardoor zelf ook beter.

Grote en kleine kinderen met een beperking slapen in dit hulpmiddel

Kinderen die in de CloudCuddle slapen zijn allemaal verschillend. Van klein tot groot, ze passen er allemaal in. Maar hij wordt ook gebruikt voor volwassenen. De zithoogte van een CloudCuddle is 70 cm, dus iedereen kan er gewoon rechtop in zitten. Ook volwassenen. Dat is wel zo handig als ouders /verzorgers op de rand van het bed gaan zitten om bijvoorbeeld een verhaaltje voor te lezen.

Ook voor (jong-)volwassenen?

Op basis van ervaring hanteren we de volgende richtlijn bij het gebruik van de CloudCuddle. Het hulpmiddel is in principe geschikt voor kinderen en volwassenen met een gewicht tot circa 50 kilo. Let wel: dit is een richtlijn. Er zijn (jong-)volwassenen die 80 kilo wegen en baat hebben bij de CloudCuddle, maar ook minderjarigen met een lichter gewicht waarbij we dat slecht kunnen voorspellen. Leeftijd en gewicht zijn niet altijd maatgevend. Het gaat om het samenspel tussen leeftijd gewicht en gedrag. 
Onze bedtent is minder geschikt is voor kinderen die zeer heftig bewegen en zich daarbij langdurig en onophoudelijk met hun volle gewicht tegen de zijkant van de CloudCuddle laten vallen en zich er tegen afzetten. Dan raden wij het gebruik van een CloudCuddle in principe af. Maar soms worden de onrustigste personen juist heel rustig in een CloudCuddle. Daarom adviseren we om onze bedtent altijd eerst te testen in de eigen situatie. De beoordeling of een CloudCuddle wel of niet geschikt is, laten we graag over ter beoordeling van de ouders / verzorgers zelf. Bel of mail ons bij twijfel of vragen.