Over CloudCuddle

Hoe CloudCuddle is ontstaan

Buitenshuis slapen met een meervoudig gehandicapt kind geeft gezinnen veel stress. Logeren bij opa en oma of met z’n allen op vakantie gaan is voor hen normaal gesproken vaak onmogelijk. Een CloudCuddle lost dat probleem op. Het is een betaalbaar, mobiel en lichtgewicht alternatief voor de bedbox waar kinderen met een beperking thuis vaak in slapen.

Voortgekomen uit noodkreet

CloudCuddle is voortgekomen uit de noodkreet van een vader van een gehandicapte zoon. Hij vroeg studenten werktuigbouwkunde aan de TU Delft om een oplossing te vinden voor het logeerprobleem van zijn kind. Lotte Leufkens pakte de handschoen op en kwam op de idee van een zachte, opblaasbare bedtent die je overal mee naartoe kunt nemen.

Lancering na drie jaar ontwikkelen

Drie jaar van ontwikkelen volgde. Daarna is de bedtent uitgebreid getest bij 25 gezinnen. In juni 2017 volgde de lancering van het definitieve product, de CloudCuddle Junior. In de beginfase kochten vooral ouders onze bedtent. Daarna volgden ook steeds meer instellingen, zoals kinderdagcentra, logeerhuizen, woonvoorzieningen en ziekenhuizen. CloudCuddle heeft inmiddels het predicaat ‘medisch hulpmiddel’.

Veelvuldig contact met ouders

Door het veelvuldige contact met de ouders en verzorgers van mensen met een beperking weten we wat er speelt binnen de doelgroep. We ontvangen veel dankbare reacties. Het is opvallend hoe vaak ouders en verzorgers aangeven dat hun kind of cliënt eindelijk rustig is in bed en eindelijk doorslaapt. Dat komt de nachtrust van het hele gezin en van de verplegers  en verzorgers ten goede. En daarmee de kwaliteit van leven van alle betrokkenen.

Doorgaan met innoveren

CloudCuddle heeft als missie om op praktische en doeltreffende wijze bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving. De mensen achter CloudCuddle zetten zich met overtuiging en overgave in voor een zeer kwetsbare groep mensen. We merken dat ons product op een heel basaal en uiterst belangrijk niveau bijdraagt aan de kwaliteit van leven van meervoudig gehandicapte kinderen, hun gezinsleden en hun verzorgers. CloudCuddle heeft als visie dat ook mensen met een beperking overal moeten kunnen slapen zodat mantelzorgers en zorgprofessionals meer rust en bewegingsvrijheid genieten