Over CloudCuddle

Hoe CloudCuddle is ontstaan

Buitenshuis slapen met een meervoudig gehandicapt kind geeft gezinnen veel stress. Logeren bij opa en oma of met z’n allen op vakantie gaan is voor hen normaal gesproken vaak onmogelijk. Een CloudCuddle lost dat probleem op. Het is een betaalbaar, mobiel en lichtgewicht alternatief voor de bedbox waar kinderen met een beperking thuis vaak in slapen.

Voortgekomen uit noodkreet

CloudCuddle is voortgekomen uit de noodkreet van een vader van een gehandicapte zoon. Hij vroeg studenten werktuigbouwkunde aan de TU Delft om een oplossing te vinden voor het logeerprobleem van zijn kind. Lotte Leufkens pakte de handschoen op en kwam op de idee van een zachte, opblaasbare bedtent die je overal mee naartoe kunt nemen.

Lancering na drie jaar ontwikkelen

Drie jaar van ontwikkelen volgde. Daarna is de bedtent uitgebreid getest bij 25 gezinnen. In juni 2017 volgde de lancering van het definitieve product, de CloudCuddle Junior. In de beginfase kochten vooral ouders onze bedtent. Daarna volgden ook steeds meer instellingen, zoals kinderdagcentra, logeerhuizen, woonvoorzieningen en ziekenhuizen. CloudCuddle heeft inmiddels het predicaat ‘medisch hulpmiddel’.

Veelvuldig contact met ouders

Door het veelvuldige contact met de ouders en verzorgers van mensen met een beperking weten we wat er speelt binnen de doelgroep. We ontvangen veel dankbare reacties. Het is opvallend hoe vaak ouders en verzorgers aangeven dat hun kind of cliënt eindelijk rustig is in bed en eindelijk doorslaapt. Dat komt de nachtrust van het hele gezin en van de verplegers  en verzorgers ten goede. En daarmee de kwaliteit van leven van alle betrokkenen.

Doorgaan met innoveren

CloudCuddle heeft als missie om op praktische en doeltreffende wijze bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving. De mensen achter CloudCuddle zetten zich met overtuiging en overgave in voor een zeer kwetsbare groep mensen. We merken dat ons product op een heel basaal en uiterst belangrijk niveau bijdraagt aan de kwaliteit van leven van meervoudig gehandicapte kinderen, hun gezinsleden en hun verzorgers. CloudCuddle heeft als visie dat ook mensen met een beperking overal moeten kunnen slapen zodat mantelzorgers en zorgprofessionals meer rust en bewegingsvrijheid genieten

De mensen achter CloudCuddle

Lotte Leufkens, CEO CloudCuddle BV en bedenker van de mobiele bedtent

“De positieve uitwerking die de CloudCuddle heeft op het leven van kwetsbare kinderen en volwassenen en hun familieleden en verzorgers is voor mij een enorme stimulans om door te gaan.”

[T] +31 (0)6 27 07 34 34
[E] lotte@cloudcuddle.com

Oda van Hijfte, marketing en communicatie

“Ik ben iedere keer weer verrast en ontroerd door de veerkracht die ouders van een kind met een beperking laten zien, ondanks de vele uitdagingen die op hun pad komen. Het doet me goed om hun zorgtaken met ons mooie product enigszins te verlichten.”

[T] +31 (0)6 519 30 633
[E] oda@cloudcuddle.com

Marlies van Zuilen, logistiek en klantenservice

“Het geeft mij heel veel energie dat ik gezinnen kan helpen om meer vrijheid te krijgen door het gebruik van de CloudCuddle. Van een eerste kennismaking via een proefweekend tot een gezin blij kunnen maken met een eigen CloudCuddle. U kunt mij altijd benaderen met vragen omtrent de logistiek rondom zendingen, een proef- of huurperiode maar ook als u gewoon nieuwsgierig bent!”

klantenservice@cloudcuddle.com

Emil van der Schrier, webmaster en visual design

“De CloudCuddle is een prachtig product. Daarom zorg ik er met plezier voor dat alles eromheen net zo mooi is: van het verzorgen van de handleiding voor het juiste gebruik van de CloudCuddle en flyers voor evenementen tot en met de vormgeving van de CloudCuddle website.”

emil@cloudcuddle.com

Leo Fuchs, logistiek ondersteuner
“Werken bij CloudCuddle geeft mij nieuwe energie. Het maakt mij blij dat mijn inbreng vele kinderen en ouders een mooie nachtrust geeft. Ik zorg dat de tent netjes ingepakt wordt met de juiste producten en flyers.”