Eindelijk een aangepast reisbed voor Marthe

 width=“Voor ons is het aangepast reisbed van CloudCuddle een openbaring”, vertelt Jill Bruynseels. “Logeren bij oma, mijn schoonzus of met het hele gezin op vakantie gaan, was altijd een groot probleem. Voor Marthe namen we dan een reisbed mee dat bedoeld is voor baby’s en peuters. Maar mijn dochter van zeven vond dat niets. Ze weende dan lang, probeerde telkens haar pyjama uit te doen, bleef wakker tot twee of drie uur ‘s nachts. Ik denk dat het voor haar niet klopte dat ze op haar leeftijd in een klein reisbed moest slapen”, zo legt moeder Jill uit.

Ontwikkelingsachterstand
De meestal vrolijke Marthe heeft door cerebrale parese (CP) een ontwikkelingsachterstand en een moeilijk te behandelen vorm van epilepsie. CP is een hersenbeschadiging die kan ontstaan voor, tijdens of in het eerste jaar na de geboorte. De dochter van Jill Bruynseels kan door de hersenverlamming niet lopen. Op cognitief niveau heeft ze het ontwikkelingsniveau van een tweejarige. Zodoende spreekt Marthe slechts een paar woorden. Thuis slaapt ze in een groot bed met een hoge omranding, waar ze niet uit kan vallen en waar ze niet zelfstandig uit kan kruipen.

Testen in vakantiepark
“Via google kwam ik op de website van CloudCuddle. Ik zocht op termen als ‘aangepast reisbed voor kind met een beperking’. De verhalen van andere ouders op de website vond ik interessant. Ik zag dat een testweekend mogelijk was en ik besloot een CloudCuddle te gaan proberen tijdens een weekendje weg in een vakantiepark. Dat was voor Marthe best uitdagend omdat ze dan niet alleen in een ander bed zou slapen maar ook in een vreemde omgeving.”

Spelen in de bedtent
“Toen we de bedtent hadden opgezet, wilde Marthe er meteen in. Ze wilde ook dat ik de ritsen toe deed. Dat had ik niet verwacht. We lieten haar eerst een tijdje in haar nieuwe bed spelen op de iPad, zodat ze kon wennen. Maar ze wilde er niet meer uit. Dat vonden we een goed teken”, vervolgt Jill. “Toch vond ik het spannend om Marthe ‘s avonds op bed te leggen. Vanaf haar tweede jaar heeft onze dochter moeite met slapen. Soms maakt dat moedeloos. Wat kun je doen? Helpt het om haar nog even uit bed te halen? Of om haar nóg een knuffel te geven?”

Geborgen gevoel
Tegen de verwachting in slaapt Marthe de beide avonden van het proefweekend al na tien minuten in. “Het kan geen toeval zijn dat het twee nachten achtereen goed gaat in een vreemde omgeving, in een vreemd bed. De CloudCuddle geeft haar blijkbaar een veilig, geborgen gevoel. We begrepen niet zo goed hoe het kan, maar het bracht ons allemaal rust”, zo vertelt Jill.

Vergoeding aangepast reisbed
Na het testweekend besluit Jill een eigen CloudCuddle aan te schaffen. In haar vaderland België is het mogelijk om sommige onkosten voor zorg vergoed te krijgen via het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Jill heeft hier een aanvraag ingediend. Het kan wel vijf maanden duren voor ze goedkeuring krijgt op het aanschaffen van een aangepast reisbed voor Marthe. Vanwege het gemak dat de CloudCuddle de ouders biedt en vanwege het comfort dat het aangepaste reisbed haar dochter geeft, heeft ze besloten niet op de beslissing te wachten: de CloudCuddle is besteld.

Hart voor Marthe vzw
Ouders met een kind met een beperking weten dat lang niet alle zorgkosten worden vergoed. De benodigde therapie, professionele begeleiding en veel van de benodigde (medische) hulpmiddelen moet je als gezin (deels) zelf bekostigen. Daarom hebben de ouders van Marthe Hart voor Marthe vzw in het leven geroepen. Hier kunnen sponsoren een financiële bijdrage leveren. Het eerste doel is om Marthe financieel te ondersteunen, het tweede om andere mensen te informeren over cerebrale parese, het derde om andere projecten en kinderen te kunnen ondersteunen.

Handig in gebruik
Jill is erg te spreken over het aangepaste reisbed voor Marthe: “Het is handig in gebruik: in tien minuten hadden we het opgezet. Daarnaast is het compact op te bergen en makkelijk in de auto mee te nemen. Ik kan het andere ouders absoluut aanraden.”

Ben je ouder van een kind met een beperking en wil je de CloudCuddle ook een weekend testen als aangepast reisbed? Dat kan door een proefweekend aan te vragen of een bedtent te huren.