Ook in België vergoeding mogelijk

Ook in België vergoeding mogelijk

afhankelijk van mutualiteit en VAPH

Na de twee ervaringsverhalen die we vorige maand optekenden van Nederlandse gezinnen, deze keer het verhaal van Krista uit Antwerpen en haar zoon Jorn. Jorn heeft het Smith-Magenis syndroom waardoor zijn dag-nachtritme is verstoord. Dat houdt de hele familie vaak uit zijn slaap. Een CloudCuddle kan uitkomst bieden. Wat zou het fijn zijn als ze snel een vergoeding krijgen.

 
Bonken houdt iedereen wakker

“Dag en nacht zijn bij Jorn omgedraaid” vertelt Krista. “Hij wordt elke nacht wakker en dan duurt het zeker 2 uur voor hij weer slaapt.” En als hij wakker is, begin hij te bonken tegen de randen van zijn bedbox. Dat geeft veel lawaai waar iedereen wakker van wordt.”

Geen gebonk met CloudCuddle ….

“Zoals veel ouders hebben wij de CloudCuddle thuis getest. Ik vond het heel bijzonder om ‘ s ochtends wakker te worden en me te realiseren dat ik had doorgeslapen. Niet wakker geworden van het gebonk van Jorn. CloudCuddle had  de klappen opgevangen, waardoor wij geen last hadden van het gebonk.”  

.. of onverwacht een kind aan je bed 

Als we elders slapen is het altijd spannend hoe we Jorn in bed houden. Tot nu toe namen we een bedtentje mee. Die is nu te klein en had als nadeel dat Jorn hem zelf open kon maken. Dus stond hij vaak onverwacht naast ons bed. Je snapt dat wij dan ook geen oog meer dichtdeden. Dan is ‘vakantie’ allesbehalve vakantie. CloudCuddle geeft ons de rust die we nodig hebben. Jorn voelt het als zijn eigen vertrouwde coconnetje, en wij hebben de zekerheid dat hij er niet uit kan kruipen.

Hoop op VAPH

Binnenkort komt er iemand van de Christelijke Mutualiteit (CM) langs. We hebben lang op de wachtlijst gestaan. De CM heeft de papieren nu naar het VAPH gestuurd. Onze thuisbegeleidster heeft ook meegeholpen de urgentie aan te tonen.  We hebben onlangs de sterkere versie van CloudCuddle getest en die beviel nog beter. Vrienden van ons die in een vergelijkbare situatie zitten, hebben een vergoeding ontvangen. Wij hopen dat het ons ook lukt.