Het persoonlijke merk van Lotte Leufkens

CloudCuddle _ Sprout mei 2019.jpg

Het online magazine Sprout besteedt dagelijks aandacht aan startups, scaleups en vooruit - de incidentele f*ckups. Sprout vertelt al 13 jaar de verhalen achter succesvolle ondernemers en deelt de lessen van hun mislukkingen. Waarom? Omdat vernieuwende ondernemers zorgen voor een betere wereld.
Deze maand aandacht voor het verhaal achter de start-up CloudCuddle en wat daar allemaal bij komt kijken.

Als je product aaibaar is, denken ze dat ook van je bedrijfsmodel

Lotte Finacieel Dagblad.jpg

Als Lotte Leufkens tegenover een investeerder zit, krijgt ze vragen als 'Kun jij rondkomen van je bedrijf?' Of: 'Kun jij je medewerkers betalen?' Ze kan het niet bewijzen, maar ze heeft een sterk vermoeden dat die vragen niet gesteld zouden worden als ze een man was.
Het Financieel Dagblad wijdde eind september een uitgebreid artikel aan het feit dat investeerders nauwelijks kiezen voor vrouwelijke start-ups. Dit gebeurde naar aanleiding van een studie van VU-onderzoeker Eva de Mol en investeerder Janneke Niessen. Hieruit blijkt dat Nederlandse durfinvesteerder weinig geld steken in start-ups die door vrouwen worden geleid: slechts in 1,6% van alle deals wordt gesloten met uitsluitend vrouwen in de leiding.