Aanvraag vergoeding CloudCuddle Duitsland

CloudCuddle geeft gezinnen de vrijheid om overal een veilige slaapplaats te creëren voor hun kind. Bij vrienden en familie, de kinderopvang, in het ziekenhuis of op een willekeurig vakantieadres. Duizenden gezinnen hebben die vrijheid en de rust die dat geeft inmiddels ervaren. Voor velen is dit mogelijk gemaakt met financiële steun.

De vergoedingsmogelijkheden voor de aanschaf van een CloudCuddle variëren van land tot land. In Nederland en België  worden de kosten bijvoorbeeld vaak vergoed vanuit de overheid: in Nederland door gemeentes vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en in België door het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap). CloudCuddle zet zich ervoor in om ook elders in Europa vergoeding mogelijk te maken.

vergoeding bedtent cloudcuddle kind met beperking

Duitsland aanvraag GKV
In Duitsland heeft CloudCuddle een aanvraag voor vergoeding ingediend bij zorgautoriteit GKV Spitzenverband. We hopen dat deze aanvraag wordt goedgekeurd. Zo’n aanvraag is kostbaar en neemt geruime tijd in beslag. Om het benodigde onderzoek en het indienen van de aanvraag te bekostigen, hebben we subsidie ontvangen van de European Investment Bank (EIB).

Steun EIB sociale ondernemers
Sinds CloudCuddle in 2020 prijswinnaar was bij hun Social Innovation Tournament ondersteunt het EIB onze social enterprise op verschillende manieren. Deze steun is voor de groei van CloudCuddle van onschatbare waarde!
De EIB erkent en steunt de beste Europese sociale ondernemers. Hun jaarlijkse Social Innovation Tournament stimuleert en beloont initiatieven die bijdragen aan het creëren van sociale, ethische en/of milieueffecten. In 2020 deed CloudCuddle hier aan mee. Met flinke concurrentie van in totaal 250 deelnemers uit heel Europa kwam CloudCuddle uit in de top 5.

EIB ondersteunt CloudCuddle