Digitaal werkbezoek minister Sigrid Kaag in het kader van `Groeien over grenzen`

Minister Sigrid Kaag heeft vandaag kennisgemaakt met Lotte Leufkens, CEO van CloudCuddle. Ze spraken elkaar in het kader van `Groeien over grenzen`, een programma waarin vrouwelijke ondernemers worden opgeroepen om hun internationale ambities te realiseren. `Groeien over Grenzen` is een campagne van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt uitgevoerd door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Lotte is namens deze campagne ambassadeur voor vrouwelijk ondernemerschap.
Het `digitale werkbezoek` kwam op een goed moment, want CloudCuddle slaat de vleugels uit naar onder andere Duitsland.
 
Minister Sigrid Kaag en Lotte Leufkens van CloudCuddle

                                              Lotte Leufkens in gesprek met minister Kaag

Sigrid Kaag is minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Voor Lotte Leufkens, oprichter en bedenker van CloudCuddle, was de kennismaking een mooie gelegenheid om te vertellen over de successen van haar social enterprise, over de kansen en hobbels in het (internationaal) ondernemen en over ondernemen als vrouw in de technische sector.

Meer vrouwelijke internationale ondernemers nodig

Op dit moment is slechts 13% van de internationale ondernemers in Nederland vrouw. Dat aantal moet omhoog, als het aan de minister ligt. Lotte Leufkens kan dat  onderschrijven. Ze werkt er met een betrokken team van medewerkers hard aan om haar onderneming tot een internationaal bedrijf te maken. “Het is inspirerend om hierover met de minister van gedachten te wisselen”, vertelt Lotte na afloop van het gesprek. “En fijn om te horen dat ze zich hier ook sterk voor blijft maken als ze volgend jaar het ministerschap heeft overgedragen aan haar opvolger.”

Werkbezoeken en handelsmissies online

Oorspronkelijk was het plan dat de minister op Wereldgehandicaptendag een werkbezoek zou brengen aan CloudCuddle. “Nu heeft de minister op die dag via een tweet CloudCuddle onder de aandacht gebracht”, zo vertelt Lotte. “Vanwege corona zijn werkbezoeken en handelsmissies verschoven naar online ontmoetingen. Op deze manier kan de minister toch iets voor ondernemers doen die op het punt staan om ook in andere landen actief te worden.”

tweet CloudCuddle minister Sigrid Kaag