Runner Up NENnovation Award

Aan het eind van World Standards Day in Den Haag reikte Diederik Samson vandaag de NENnovation Awards uit. CloudCuddle was genomineerd in de categorie ‘Studenten’ voor de doorontwikkeling van een CloudCuddle voor senioren en mag zich de troste runner-up noemen van deze prijs.

Afsluiting Master

Emma Knijn mocht namens CloudCuddle de prijs in ontvangst nemen. Zij studeert Industrieel Ontwerpen in Enschede en heeft zich voor haar afstudeeropdracht verdiept in de ontwikkeling van een CloudCuddle voor ouderen. Ze rondt haar onderzoek eind deze maand af en hoopt begin volgend jaar af te studeren om vervolgens voor CloudCuddle te gaan werken.

Normering kritische succesfactor

Aandacht voor normering is belangrijk. Ook een innovatie als CloudCuddle kent immers kritische succesfactoren. Niet alleen de technologie is van belang maar ook economische, maatschappelijke en duurzame aspecten spelen een rol. Dat vraagt dus om betrokkenheid van meerdere stakeholders. Samen normen vastleggen is daarbij van belang. Het vergroot de kans van slagen en de marktacceptatie.

25e World Standards Day

Vrijdag 12 oktober werd voor de 25e keer World Standards Day gevierd. Diverse sprekers stonden stil bij het thema van dit jaar “ het klimaat” waaronder Marius Smit, ’s werelds eerste professionele plastic visser en Diederik Samson, voorzitter van de sectortafel Gebouwde omgeving van het Klimaatakkoord. Aansluitend werden voor het tweede jaar de NENnovation Awards uitgereikt.