CloudCuddle bedtent alternatief voor hoog bedhek

Op Locatie Akkerstaf van zorgorganisatie Aveleijn in Enschede staat sinds vorig jaar een CloudCuddle op een hoog-laagbed. Aanleiding hiervoor was de overkomst van een 18-jarige jongen, bedoeld om te zien of hij zich thuis zou voelen op de dagbesteding van Locatie Akkerstaf. Het was voor de organisatie een goed moment om eens een proefweek te doen met een CloudCuddle bedtent. Er moest immers snel een extra bed komen. “Een bestaand bed helemaal ombouwen was erg duur en tijdrovend. Een CloudCuddle was snel geregeld”, vertelt begeleidster Mariël Leferink.

“De 18-jarige jongen was gewend aan een bed met een hoog bedhek. Wij waren benieuwd hoe hij zou reageren op een ander systeem”, zo vertelt Mariël. “De overgang verliep bijzonder soepel. De CloudCuddle oogt vriendelijk en veel huiselijker dan bijvoorbeeld een bed met een hoog bedhek. De jongen ligt vaak op een eigen plek, om hem rust te bieden, maar door de open structuur van het gaasdoek is hij toch heel erg verbonden met de rest van de cliënten en de begeleiders en kunnen we hem nabijheid blijven bieden – veel meer dan bij een gepolsterd bed met dichte zijkanten. Hij heeft immers zicht naar alle kanten. De CloudCuddle heeft geen stangen, geen houten randen, dus de jongen kan zich niet bezeren. Dit is extra belangrijk omdat hij niet zo veel beweegt en dus broze botten heeft die snel kunnen breken.”

Ook mogelijk met tillift
“Een CloudCuddle geeft wat mee en die flexibiliteit voelt comfortabel, terwijl de bedtent toch heel veilig is. Je kunt hem aan beide zijden openen, een belangrijk punt voor de verzorging. En wij vinden hem goed te combineren met een tillift. Je kunt de luchtgevulde buizen iets naar achter duwen, genoeg om de tillift erin te manoeuvreren.”

Eigen matrasje voor extra comfort
“Wij zien de CloudCuddle als aanvulling op het assortiment. In verschillende bedden geven we cliënten een andere beleving mee of bieden we een andere activiteit. Zo kunnen we hen op verschillende manier prikkelen. Bijvoorbeeld met een trilmatras of een trilslang, met muziek of door hen voor te lezen. De CloudCuddle heeft een vaste gebruiker die een speciaal matrasje nodig heeft dat zich naar zijn lichaam vormt. Dat is een superdun traagschuim matras dat we los in de CloudCuddle leggen. Dat werkt perfect voor deze jongen. Met ondersteuning van extra kussens kunnen we hem de juiste houding bieden.”

Bedtent CloudCuddle als alternatief voor bed met bedhek dagbesteding

Fleurige aanvulling
“De CloudCuddle is een meerwaarde op de groep. Het geeft een stukje rust tijdens de dagbesteding. Zijn ouders waren in het begin wel huiverig, maar we hebben aangetoond dat de bedtent veilig is en dat hij er erg goed op reageert. Ook zij zien de CloudCuddle als meerwaarde in de dagbesteding van hun zoon. Tot slot is de kleur helemaal geweldig. Vrolijk blauw, een fleurige aanvulling op de inrichting. Daar houden cliënten van. En wij trouwens ook.”

Lees meer over de specificaties van de bedtent CloudCuddle

Ook een CloudCuddle uitproberen binnen uw organisatie? Denk dan eens aan een proefweekend of het huren van een bedtent.