CloudCuddle bedtent uitkomst in ziekenhuis

 width=

Opname in het ziekenhuis makkelijker met bedtent

Voor kinderen met een beperking is een bedtent een uitkomst bij een opname in het ziekenhuis. Want wat doe je als je dochter geopereerd moet worden, maar er geen geschikt ziekenhuisbed voor haar is? Als zelfs artsen in een universitair ziekenhuis met droge ogen kunnen zeggen dat een matras op de grond de beste optie is? Onlangs zag Nine Pecoraro zich geconfronteerd met dit dilemma. Eerst was er ongeloof, daarna strijdlust. Dit moest en zou anders kunnen. Ergens moest er een geschikt hulpmiddel zijn. Ze vond de oplossing in CloudCuddle.

Matrasje op de grond in het ziekenhuis

Nine woont met haar man en drie dochters in Zwitserland. Hun jongste dochter Stella (5 jaar) is geboren met een zeldzame chromosoomafwijking (Idic15). Een aandoening die zich onder andere kenmerkt door een ontwikkelingsachterstand en epileptische aanvallen. Dit leidde in 2017 tot veelvuldig ziekenhuisbezoek. Stella is beweeglijk en kruipt uit bed, dus lag ze in het ziekenhuis steeds op een matrasje op de grond. Niet te geloven dat hier geen goed hulpmiddel voor is. Het overkomt meer kinderen.

Fixeren is in het ziekenhuis niet nodig met bedtent

Speciale sondevoeding kan de epilepsie verlichten. Om een maagsonde mogelijk te maken, werd in december 2017 een operatie gepland, gecombineerd met een gebitsregulatie. Stella had de dagen na de operatie zeer intensieve zorg nodig en zou 48 uur non-stop sondevoeding krijgen. Volgens het ziekenhuis kon dat alleen met een matrasje op de grond en door haar te fixeren in een bed. Een gruwelscenario voor Nine. In haar zoektocht naar een alternatief stuitte ze op de CloudCuddle. Met deze bedtent is fixeren niet nodig.

Artsen ziekenhuis enthousiast over bedtent

Nine besloot een CloudCuddle te kopen. Die kan ook bevestigd worden op een ziekenhuisbed. Een uitkomst. Nu kon Stella met veel meer comfort verzorgd worden en herstellen van de operatie. Nine had het team van artsen zorgvuldig voorbereid op de CloudCuddle. Eigenlijk zou het ziekenhuis zelf een CloudCuddle moeten aanschaffen. Hopelijk komt het zover. Nine gaat er zich sterk voor maken. De CloudCuddle heeft in ieder geval veel bekijks gekregen. Zeker 15 artsen kwamen even koekeloeren en waren allemaal laaiend enthousiast over de bedtent. Dus wie weet …

Operatie geslaagd

De operatie is geslaagd. Stella is goed hersteld en het gaat gelukkig veel beter met haar. Sinds de speciale sondevoeding (met ketogeen dieet) heeft ze geen aanvallen meer gehad.

Foto

Stella in haar CloudCuddle op de recovery. Tijdens het herstel kon Nine met een gerust hart even weglopen. Ritsen dicht en Stella was veilig.