Eindelijk doorslapen

 width=

Bente kan nu overal doorslapen met bedtent

Doorslapen. Dat is voor de dochter van Iris geen vanzelfsprekendheid. Bente kan niet in een regulier bed slapen zonder een verhoogde bedrand. Buitenshuis geeft dat een probleem. Gehannes met verschillende bedjes en gedoe met de zorgverzekeraar zijn twee belangrijke punten waarom haar ouders Iris en Michaël voor CloudCuddle kozen, nadat ze alle alternatieven zorgvuldig hadden afgewogen. Zoals ze het zelf verwoorden: “Omdat het dé veilige, makkelijke en betrouwbare mobiele bedtent is. Want ook wij willen het beste voor onze dochter.”

Gedoe gedoe gedoe

Logeren, zomaar even weekendje weg, op vakantie gaan… Ook Iris kent de rompslomp die dat met zich meebrengt. Iedere keer door dezelfde molen. Handtekening van de kinderarts, aanvraag bij de zorgverzekering, een bed toegewezen krijgen waar je eigenlijk niets aan hebt, zelf een alternatief verzinnen. Stress en verdriet… steeds was er wel wat. “Dat moet toch anders kunnen!”, dacht Iris en ging zich verder oriënteren.

Regels zijn regels

“We wilden eerst een andere mobiele bedtent proberen. Die was een stuk goedkoper maar bleek geen succes en was bovendien niet veilig. En daarbij een echte puzzel om op te zetten. Bente lag halverwege de nacht tussen het net en het matras in te slapen, is dit wat we willen vroegen we ons af? Nee onze voorkeur is dit niet.”
Iris had al eens van het product CloudCuddle gehoord van een moeder van een jongen die bij Bente in de klas heeft gezeten. Maar de prijs hield haar aanvankelijk tegen. Na rijp beraad besloot ze toch alvast een proefweekend te boeken. Ze wilde verlost worden van al het gedoe, maar ook zeker weten dat het veilig genoeg is. Dus verdiepte ze zich in mogelijkheden voor een vergoeding. En mocht dat niet lukken, dan wilde ze desnoods de vrije ruimte van de WLZ benutten. De stugge houding van verzekeraars vindt ze onbegrijpelijk. “CloudCuddle aanschaffen of huren is eigenlijk goedkoper dan het standaard aanbod. Maar ja, CloudCuddle staat niet in het lijstje van de grote aanbieders, dus nee, dat kunnen ze niet vergoeden. Het antwoord is steevast: regels zijn regels.”

Lekker doorslapen, wat een cadeautje!

“Hoor je dat?”, zei Iris tegen haar man Michaël toen Bente voor het eerst in de CloudCuddle lag. “Het is stil! Geen geroep, geen gekeet. Ze is rustig, misschien slaapt ze al.” Bente heeft een zeldzame chromosoom afwijking (22q13) waardoor ze onder andere een slappe romp heeft en nog niet zelfstandig kan zitten. Als ze niet lekker ligt, laat ze ’s nachts regelmatig van zich horen. Een nachtje doorslapen is voor haar ouders altijd een cadeautje.

Als een snorrende poes

Bentes reactie op CloudCuddle verbaasde Iris ook wel een beetje. “Ze was meteen rustig en heeft beide nachten van het proefweekend goed geslapen.” Meestal ligt ze behoorlijk te woelen in bed en vind ik haar ’s ochtends helemaal gedraaid in bed. In de CloudCuddle had ze zich heerlijk opgerold, als een poes die tevreden ligt te snorren en heel graag nog even doorslaapt.

It`s all in a name

“Bente is een vrolijk dametje, behalve als ze slaap tekort komt. Dat merken we meteen. In het proefweekend had ze zo goed geslapen Ze was klaar voor een nieuwe dag, super vrolijk en goed in haar nopjes. In haar klasje vertelde ik over de CloudCuddle en een juf zei: `Oh, die hebben we hier ook`. Ik keek rond maar zag hem niet staan…. Ze pakte de `wolken` knuffel… It’s all in a name. En ook ik ben inmiddels extra blij”, besluit Iris. “De gemeente heeft onze aanvraag goedgekeurd. Het ging niet vanzelf, maar ik ben blij dat ik dat stukje strijd nu achter me kan laten.”