Kamperen met een gehandicapt kind

 width=

Is kamperen met een gehandicapt kind mogelijk? Een bedbox past niet in een tent, campingbedjes zijn niet stevig genoeg. Dus hoe kun je het slapen op de camping goed regelen? Zou een CloudCuddle uitkomst kunnen bieden? Siem en zijn ouders hebben de bedtent getest tijdens een weekendje bij Eurocamp Beekse Bergen. In een stacaravan.

`Buitenlandervaring` in een Hollandse stacaravan

Tijdens een test-kampeerweekend bij Eurocamp, beleefde Siem met zijn ouders en zusjes een weekendje Beekse Bergen in een stacaravan. Vanwege de kou was een tent deze keer geen optie. Moeder Wieneke vertelt hoe zij het heeft beleefd. “Onze Siem is 11 jaar oud en heeft een zeldzame chromosoomafwijking. Hij is verstandelijk beperkt en heeft het niveau van een peuter. Het is onduidelijk hoe hij zich verder zal ontwikkelen. Hij kan kleine stukjes lopen, voor langere afstanden gebruiken we een rolstoel. Hij is ondeugend en doet graag waar hij zelf zin in heeft. De ene dag is hij beter te sturen dan de andere.”

Een echte kampeerfamilie

“Als we op vakantie gaan, kunnen we hem niet missen en zijn twee zusjes van 15 en 5 jaar oud willen absoluut dat hij altijd meegaat. We zijn eigenlijk een echte kampeerfamilie. Maar met de komst van Siem werd dat steeds lastiger. De eerste jaren ging het nog wel, maar vier jaar geleden zijn we ermee gestopt. Teveel gedoe, met name `s nachts. Siem is onrustig als hij weet dat hij uit bed kan stappen. Hij kan de ritsen van de tent openmaken, dat houdt ons wakker. Hij moet altijd in onze buurt slapen. Dat is best vermoeiend. We hebben meerdere bedjes geprobeerd, maar zonder succes.”

Kamperen met bedtent dempt overprikkeling gehandicapt kind

Eurocamp had een ruime stacaravan voor ons klaargemaakt. De combinatie met CloudCuddle was perfect. Siem heeft twee nachten lekker lang geslapen. Wat een cadeautje. Hij heeft een prikkelarme omgeving nodig. Dat effect heeft een bedbox thuis. En een CloudCuddle ook, zo hebben we gemerkt. Dit hulpmiddel helpt overprikkeling te dempen. Siem had geen neiging om aan de constructie te gaan hangen of kattenkwaad uit te halen. Voor hem is het een veilig nestje. Hij gaat liggen en slaapt.”

Dank aan Beekse Bergen

“En de Beekse Bergen? Helemaal leuk! We zijn bijna overal geweest. We hebben een boottochtje gemaakt, het speelland bezocht, gezwommen en zijn wel twee keer door het safaripark gereden. Meestal heeft Siem weinig oog voor dieren. Maar deze keer keek hij zijn ogen uit. Als Siem het naar zijn zin heeft, genieten wij extra. Het warme welkom door een Engelssprekende hostess en de Engelsen en Duitsers die we verder nog tegenkwamen, maakten dit uitje helemaal compleet. We voelden ons een beetje in het buitenland. Echt een uitstapje.”

Kamperen met CloudCuddle? Probeer het!

“Na deze ervaring zou ik ook best weer eens een tent willen proberen. Want de wens om gewoon te kunnen kamperen, die blijft. En dan het liefst op een gewone camping. Maar het gedrag van Siem is wel allesbepalend. In een huisje of stacaravan heb je iets minder het idee dat je de buren tot last zou kunnen zijn, mocht hij ’s nachts toch een keer wakker worden. Mijn tip voor andere ouders: als je graag wilt kamperen, moet je het gewoon een keer proberen met een CloudCuddle. Misschien in een combinatie. De ene week in een huisje en de andere week in een tent.”

Wist je dat je de CloudCuddle een weekend kunt uitproberen of voor een iets langere periode kunt huren?