Test campingbed voor gehandicapt kind

 width=

Gezin test CloudCuddle als campingbed voor haar gehandicapte kind

Je wilt wel weer eens met het hele gezin een weekend weg. Lekker buiten bij je tentje zitten, terwijl de kinderen wat om je heen scharrelen. Of  ’s avonds bij kaarslicht met een boek en een glaasje wijn? Een plaatje waar ook ouders van een gehandicapt kind natuurlijk best eens aan denken. Zou het kunnen? Karin Kuijpers reist met haar gezin naar Eurocamp Beekse Bergen en deelt haar ervaringen met het lichtgewicht campingbed.

Bedtent in safaritent

Karin Kuijpers heeft met haar gezin de CloudCuddle bedtent getest bij de Beekse Bergen. Met haar man Dennis en hun twee dochters Janou (6 jaar) en Senna (8 jaar) heeft ze een weekend gebruikgemaakt van een safaritent. Janou heeft het syndroom van Dravet. Ze is een vrolijk meisje ondanks haar epileptische aanvallen en sterk wisselende conditie.

“Yes, nog even heerlijk een weekendje nazomeren buiten de deur. Daar hadden mijn man en ik wel oren naar. Het liep alleen iets anders dan gehoopt, maar dat lag zeker niet aan de CloudCuddle of aan de Beekse Bergen”, vertelt Karin. “We werden heel hartelijk ontvangen door Eurocamp en onze tent was top ingericht, inclusief de CloudCuddle bedtent. Alles was klaar om de combinatie safaritent-bedtent grondig te testen. Janou zat dit weekend goed in haar vel, waardoor we dachten: dat gaat goed komen! Maar we werden toch geconfronteerd met een paar hobbels die het kamperen lastig maken voor ons.”

Tip voor kamperen met gehandicapt kind in CloudCuddle campingbed

“Er stond geen hek om de tent. Janou was nieuwsgierig en ze ging al snel op ontdekkingstocht. Door de ongelijke bodem is ze een paar keer gevallen. Daarnaast kan Janou ‘s nachts wakker zijn. Ze houdt dan andere gezinsleden uit hun slaap en misschien ook andere kampeerders, al weet ik dat niet zeker”, zo vertelt Karin. “Neemt niet weg dat we ook zeker genoten hebben. Van het buiten zijn, boodschapjes doen op het park, gezellig samen eten, de dieren op het safaripark, het zwembad en een boottochtje. Mijn tip voor andere ouders is daarom: kamperen met een CloudCuddle is zeker mogelijk, maar sta stil bij een aantal andere zaken, zoals mogelijke geluidsoverlast, de noodzaak van een afgeschermde ruimte rondom de tent en ongelijkheden op het terrein.”

Weekend met twee gezichten

“Janou heb ik de tweede nacht thuis laten slapen. Senna is gezellig met papa gebleven en heeft nog een hut gebouwd in de bossen. De volgende dag hebben we met z’n allen gezwommen en de andere helft van het park bekeken. Het is groot en er valt veel te zien. Janou vond al die dieren super leuk. Het was een weekend met twee gezichten, waar ik toch met een goed gevoel op terugkijk. Maar voor ons was het tevens een wijze les: hoe graag wij het ook zouden willen, kamperen met Janou blijft lastig, zelfs als ze in goede doen is. Dat wisten we stiekem al, maar we wilden het toch nog een keer proberen. Zeker ook voor Senna. Heel fijn dat we van dit aanbod gebruik konden maken.”

Lees ook de ervaring van Wieneke en kamperen met een bedtent in de caravan. Wist je dat je een Cloudcuddle campingbed een weekend kunt uitproberen?