Na vijftien jaar eindelijk weer op vakantie

Esther Bouma en haar gezin waren vijftien jaar niet samen op vakantie geweest. Dus toen haar man Wouter de CloudCuddle ontdekte, waren ze meteen geïnteresseerd. Zou de bedtent ook iets zijn voor hun dochter Jemima (20)? Ze probeerden de CloudCuddle een weekend uit en kwamen tot de conclusie dat de CloudCuddle een veilige slaapomgeving biedt. De aanvraag voor vergoeding ging – zacht gezegd – niet over rozen.

“Jemima heeft indicatie VG07, dat is de zwaarste zorgcategorie. Tot haar derde jaar ontwikkelde ze zich ‘normaal’, het was een heel lief kind, maar door de BMR-vaccinatie tegen de bof, mazelen en rode hond, is ze zwaar gehandicapt geraakt”, zo vertelt Esther Bouma. Een bittere pil, maar het gezin, dat bestaat uit nog twee kinderen van 29 en 25 jaar, zet de schouders eronder en organiseert alle zorg die ze nodig heeft. 

Jemima voelt zich veilig in mobiele bedtent van CloudCuddle
Net als dit gezin op vakantie met een kind met een beperking? De bedtent van CloudCuddle kan uitkomst bieden

Mee op vakantie
“Ik was in 2023 op zoek naar een hulpmiddel om Jemima mee te kunnen nemen op vakantie. Toen ontdekte ik de CloudCuddle”, zo vertelt vader Wouter van ‘t Zand. De ouders vragen een proefweekend aan, raken meteen overtuigd van de positieve uitwerking op hun dochter en het complete gezin, en dienen een aanvraag voor vergoeding in bij het WMO-loket van de gemeente. “Jemima bonkt en schopt normaal gesproken tegen de wanden als ze in bed ligt. De CloudCuddle vangt dat op”, zo vertelt hij. De familie wil de bedtent gebruiken tijdens de vakanties.

Rechtsbijstandverzekering
Ondanks het positieve advies vanuit het WMO-loket, besloot de commissie die erover gaat, dat een CloudCuddle niet nodig is. Daarop heeft de familie de rechtsbijstand ingeschakeld. “Ik raad iedereen met een kind met een handicap aan om een rechtsbijstandverzekering te nemen”, zo vertelt Ester Bouma. “Het is niet de eerste keer dat we via deze route iets voor onze dochter voor elkaar krijgen.” Er is bezwaar aangetekend tegen het besluit van de gemeente en toen dat ook op niets uitliep, is de situatie voor de rechter gebracht. 

Opnieuw bekijken
“Het argument van de gemeente was dat Jemima al genoeg hulpmiddelen vergoed had gekregen, zoals een tandemfiets. De rechter oordeelde dat de gemeente opnieuw naar de zaak moest kijken en dat deze de kosten voor de rechtszaak moest betalen. Daarop is de vergoeding van de CloudCuddle toegewezen”, zo legt de moeder van Jemima uit. In totaal heeft het een jaar geduurd voordat het gezin de bedtent daadwerkelijk kon aanschaffen.

Veilige plek
“Omdat het zo lang duurde, hadden we in de tussentijd een goedkoop bedtentje gekocht dat eigenlijk voor peuters is bedoeld. Dat was niet bestand tegen het nachtelijke schoppen en hoofdbonken van Jemima. De CloudCuddle is wel een veilige plek voor haar. Ze stapte de eerste keer meteen de bedtent in toen we die als proef thuis hadden opgezet. Jemima vindt het er eigenlijk wel gezellig. De CloudCuddle past perfect in onze caravan en klapkar. We nemen haar eigen schuimmatras mee en daar past de bedtent goed omheen”, licht Esther Bouma toe.

Zelf ook betere slaap
Het is een druk bestaan met een zorgintensief kind dat thuis woont. Ter afronding meldt de moeder van Jemima nog snel: “De CloudCuddle zorgt ervoor dat je zelf ook kunt gaan slapen, omdat je weet dat je kind veilig ligt. Bovendien is de bedtent makkelijk in gebruik.” 

Ben je ouder van een kind met een beperking en wil je de CloudCuddle ook eerst een weekend testen? Dat kan altijd door een proefweekend aan te vragen of een bedtent te huren bij CloudCuddle.