Vergoeding VAPH voor CloudCuddle Remke

 width=

Vergoeding bedtent door VAPH brengt rust

Ria uit Antwerpen heeft jarenlang een zwaar opvouwbaar kinderbed met zich mee getorst voor haar dochter Remke. Vorig jaar zomer klauterde Remke daar plotseling uit. Wat nu? Ria probeerde een CloudCuddle bedtent en is blij dat ze die via Google gevonden heeft. Maar was vergoeding door VAPH wel mogelijk?

Ondernemend kind

“Ondanks haar handicap is onze dochter Remke (14 jaar, Cri du Chat-syndroom) een ondernemende dame. Thuis slaapt ze in een bedbox en tijdens vakanties gebruikten we een opvouwbaar kinderbed. Een hele klus om te vervoeren, want het was een pakket van één bij anderhalve meter en met een gewicht van 25 kilo, plus een aparte matras. Maar dat hadden we er graag voor over want anders kon Remke niet mee op vakantie.”

CloudCuddle vervangt zwaar reisbed

“Vorig jaar zomer heeft Remke uitgevonden hoe ze uit dit bed kan klimmen. Dat was gevaarlijk. We moesten dus iets anders verzinnen. Ik had geen idee wat, maar we hadden de vakantie al gepland, dus ik moest snel iets vinden. Gelukkig hebben we tegenwoordig Google en dat bracht ons bij CloudCuddle. Een testweekend was eenvoudig geregeld, waarna we er meteen één hebben gekocht. Het zware kinderbed kan voortaan thuisblijven, wat een verademing!”

Twijfel? Zelf CloudCuddle testen!

“Eerlijk is eerlijk, ik had eerst wel mijn twijfels. Zo’n klein pakketje? Zo’n lichte bedtent? Zou dat veilig zijn voor Remke? Om mijn twijfel weg te nemen, heb ik de CloudCuddle daarom eerst uitgebreid zelf getest. Wat ik ook deed, de CloudCuddle bleef op zijn plek, ik kon er niet uitvallen. Toen durfde ik Remke er met een gerust hart in te laten slapen en een vergoeding aan te vragen bij de VAPH.”

Volledige vergoeding door VAPH

“Zonder CloudCuddle zouden we Remke buitenshuis moeten fixeren in een bed. Bijvoorbeeld bij opa en oma of bij de opvang. Voor het eerst kan Remke nu zonder problemen één keer per week bij de opvang logeren. Om in aanmerking te kunnen komen voor een vergoeding hebben we onze keuze goed moeten onderbouwen. De VAPH begreep onze problematiek en heeft de CloudCuddle volledig vergoed.”

Extra vrijheid en rust voor het hele gezin

“De CloudCuddle geeft ons veel vrijheid. Ik raad alle ouders aan ook een testweekend te plannen en zich te overtuigen. Niet alleen vanwege de vakanties, maar zeker ook om tussendoor elders te logeren. Het betekent veel voor de rust in ons gezin en voor de extra aandacht die we elkaar en de andere kinderen kunnen geven.”

Foto

Remke logeert 1x per week bij DVC Sint Jozef in Kalmthout. Dan gaat de CloudCuddle met haar mee in de bus. De begeleidsters kunnen hem zelf opzetten en weer opbergen. Remke’s ouders hebben daar geen omkijken naar.