CloudCuddle bedtent geeft vrijheid op vakantie

Een bedtent geeft Luc en zijn ouders veel meer vrijheid op vakantie

Tussenstop op vakantie geen probleem met bedtent

Het gedoe met zorgverzekeraars, de eindeloze bureaucratie en het onbegrip over wat je kind werkelijk nodig heeft op vakantie. En over wat de impact daarvan is op het hele gezin. Ingrid Benoist was het zat! Ze heeft dit voorjaar een CloudCuddle bedtent gekocht voor haar zoon Luc. Eindelijk hoefde ze die lange autorit tijdens de vakantie niet meer in één keer te maken. Een tussenstop voor een overnachting in een gezellige B&B was ineens geen enkel probleem meer.

Met bedtent op vakantie

“Luc is inmiddels 18 en we nemen hem nog altijd graag mee op vakantie”, vertelt Ingrid. “Maar simpel gezegd draaide de keus voor een bestemming eigenlijk altijd voor een groot deel om hem. Hij heeft het syndroom van Pitt Hopkins, is heel beweeglijk en is ’s nachts veel wakker. Hij slaapt thuis in een bedbox. Een veilige slaapplaats is altijd een eerste vereiste. Ik vind het een verademing dat we nu zelf kunnen kiezen waar we heen gaan. En een vakantiebestemming kunnen kiezen zonder bedbox.”

Alles geprobeerd behalve CloudCuddle

“We hebben de nodige varianten gebruikt in al die jaren. Van een simpel campingbedje tot Deryan tentjes en het laatste jaar een Safespace. Op zich goede producten maar niet (meer) geschikt voor ons. Luc is te groot en te zwaar geworden voor de Deryan tentjes en de Safespace past niet in de kofferbak. Ik heb ook weleens naast Luc gelegen, maar dan doe je helemaal geen oog dicht. Dus dat is ook geen optie. Ik had de moed al opgegeven nog een te vinden. We hadden echt alles geprobeerd. Tot we de CloudCuddle tegenkwamen.”

Klaar met verzekeraars

“Waar ik ook zó klaar mee ben: je afhankelijkheid van verzekeraars. Je kunt alleen vergoed krijgen wat in het pakket zit, ook al ben je daar helemaal niet mee geholpen. Zelfs als je eigen oplossing goedkoper is èn bovendien veiliger voor je kind. Ik wil zo min mogelijk met ze te maken hebben en ben blij met het stukje regie dat ik zelf weer heb met de bedtent CloudCuddle.”

Bedtent is geschikt voor klein en groot

Met zijn 1.85 meter behoort Luc ongetwijfeld tot de grootste kinderen die de CloudCuddle bedtent gebruiken. Ingrid: “Maar ik moet zeggen dat deze beslist niet te klein is. Hij kan er gewoon rechtop in zitten. Uiteraard niet bij de randen, maar dit nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen: in een CloudCuddle maakt Luc minder lawaai, het vermindert de prikkels die bij hem binnenkomen en in de zomer is deze bedtent ook nog geweldig tegen muggen! Hij slaapt er heerlijk rustig in.”

Eerst op kamp, daarna op vakantie naar Zuid Frankrijk

“Luc is eerst een week op kamp geweest met de CloudCuddle. Hadden wij even de handen helemaal vrij thuis. Daarna ging het richting Zuid Frankrijk. Wat een luxe om gewoon een bed & breakfast te regelen onderweg. Met de CloudCuddle in de kofferbak konden we ons voor het eerst in jaren een tussenstop veroorloven. Het is een vrij gevoel dat we nu makkelijker spontaan ergens kunnen overnachten.”

Foto

Luc is met zijn 1.85 meter beslist niet te groot voor de CloudCuddle. Hij kan rechtop zitten, behalve bij de randen. Voor zijn moeder weegt dat niet op tegen alle voordelen.
Ook een CloudCuddle bedtent voor de vakantie?