Flinke toename verkoop mobiele bedtenten CloudCuddle

PERSBERICHT

Zeist – november 2021

Sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen ziet CloudCuddle een aanzienlijke toename in de verkoop van mobiele bedtenten voor kinderen met een beperking: CloudCuddle Junior. Gezien de sterke stijging is de verwachting dat het aantal verkochte CloudCuddles Junior in 2021 75% hoger zal uitkomen ten opzichte van vorig jaar en dat de groei in 2022 sterk zal doorzetten. Deze groei valt samen met de eerste stappen in het betreden van de Duitse, Engelse en Franse markt en de introductie van de CloudCuddle voor senioren.

CloudCuddle Junior is ontwikkeld als reisproduct. Daarom was te verwachten dat in de achterliggende periode minder belangstelling zou zijn voor de compacte bedtent. Na een stagnatie vanwege de beperkte bewegingsvrijheid door corona, is de belangstelling voor de aanschaf van een CloudCuddle weer toegenomen. Op basis van de verkoopcijfers over de afgelopen kwartalen is de verwachting dat 2022 een verdubbeling zal laten zien in de omzet Daarmee is de groei weer terug als vanouds.

Ruimte voor internationalisering

De plannen voor het betreden van de Duitse, Engelse en de Franse markt hebben door corona op een laag pitje gestaan. De recente versoepelingen in ons land en in de ons omringende landen bieden de mogelijkheid om de eerder genomen eerste stappen naar toetreding tot de Duitse en Engelse markt het lang gewenste vervolg te geven. Gesprekken in Duitsland en Frankrijk die voor en tijdens de strengere corona maatregelen zijn ingezet, leiden tot uitzicht op samenwerking met potentiële partners in beide landen.

Testfase CloudCuddle Senior

De afgelopen anderhalf jaar heeft CloudCuddle de restricties zo goed mogelijk benut door een nieuw product te ontwikkelen: de gepatenteerde CloudCuddle Senior, bedoeld voor kwetsbare senioren in de ouderenzorg. Deze bedtent is groter en nog steviger dan de CloudCuddle Junior, zeer handzaam en eveneens snel op te zetten. Er zijn in de afgelopen periode meerdere prototypes ontwikkeld. Op korte termijn gaat de testfase van start, waarmee de verwachting is dat CloudCuddle Senior in 2022 op de markt kan worden gebracht.

Meer over CloudCuddle

CloudCuddle BV ontwikkelt opblaasbare bedtenten voor kinderen en volwassenen die vanwege mentale en/of fysieke beperkingen een veilige en beschermende slaapomgeving nodig hebben. De social enterprise CloudCuddle is in 2016 opgericht door masterstudenten van de TU Delft. Na meerjarig onderzoek onder ouders en verzorgers hebben zij een mobiele, lichtgewicht bedtent ontwikkeld voor kinderen: CloudCuddle Junior. Deze is in 2017 op de markt gebracht. Niet lang daarna kwam de vraag vanuit de ouderenzorg om ook een CloudCuddle te ontwikkelen voor kwetsbare ouderen: CloudCuddle Senior.

Sinds de start heeft CloudCuddle meerdere prijzen gewonnen. Van KIVI prototype-award in 2014 tot TEDx Amsterdam Women Startup Award in 2017 en prijswinnaar bij de 2020-editie van het Social Innovation Tournament van de European Investment Bank.

Noot voor redactie:

Voor meer informatie over CloudCuddle: Lotte Leufkens 06 – 27073434
CloudCuddle BV – Arnhemse Bovenweg 180 – 3708 AH Zeist