CloudCuddle bedtent in combinatie met mobiele tillift

Gebruik je thuis een tillift om je kind in bed te leggen? Bekijk dan eens de korte demonstratievideo`s over het gebruik van een CloudCuddle bedtent in combinatie met een mobiele tillift of een plafondlift hieronder. Eerst meer weten over de voor- en nadelen van een (mobiele) tillift? Bijvoorbeeld omdat je overweegt er eentje aan te schaffen? Lees dan het gehele onderstaande artikel.

CloudCuddle bedtent in combinatie met mobiele tillift mogelijk
Als je kind groeit en groter en zwaarder wordt, kun je het op een gegeven moment waarschijnlijk niet meer in je eentje optillen om hem of haar naar bed te brengen. Dan wordt het tijd voor hulpmiddelen zoals een tillift. Deze zijn speciaal ontworpen om mensen met een lichamelijke beperking te verplaatsen van en naar bed en van en naar het toilet.

Mobiele tillift of plafondlift
Tilliften zijn bedoeld om fysieke overbelasting en blessures bij jou als mantelzorger en bij verzorgenden te voorkomen. Er bestaan grofweg twee systemen tilliften: verrijdbare (of mobiele) tilliften en aan het plafond gemonteerde liften.
Tegenwoordig zijn alle tilliften elektrisch ondersteund, vroeger noemde men een handbewogen tillift wel eens `de stalen verpleegster`. Gelukkig is er veel verbeterd aan de tiltechniek en hoef je niet meer handmatig het zitgedeelte omhoog te draaien…

Combinatie CloudCuddle en mobiele tillift

Een mobiele tillift is verrijdbaar. Je kunt deze dus in theorie overal in huis naartoe rijden. In de praktijk is het voor de veiligheid en voor de belasting van belang dat je een gladde vloer hebt en dat je geen drempels over hoeft als je de mobiele tillift verplaatst. Voor een makkelijke draaicirkel is het aan te bevelen om minimaal 1,75 m ruimte te hebben om te kunnen manoeuvreren.
Wij hebben de CloudCuddle getest met de kindertillift Tonya  van LevareCura en met de Powermove van Joyincare. Zie onderstaande links naar filmpjes met een korte impressie. Of deze tilliften geschikt zijn in combinatie met de CloudCuddle hangt mede af van de grootte en het gewicht van de persoon die erin ligt.

CloudCuddle met Tonya tillift
CloudCuddle met Powermove

Eigen lichaamskracht
De mobiele tilliften voor thuisgebruik zijn over het algemeen verplaatsbaar met behulp van je eigen lichaamskracht. Het verplaatsen van een mobiele tillift is daarom fysiek best pittig. Uiteraard is dit afhankelijk van het gewicht van je kind en van je eigen lichamelijke gesteldheid.
Elektrisch verrijdbare mobiele tilliften worden over het algemeen meer in instellingen gebruikt, voor thuisgebruik zie je die niet zo vaak. Dat heeft ongetwijfeld ook met de aanschafprijs te maken. Daarnaast zul je handigheid moeten ontwikkelen om deze op de juiste wijze te kunnen gebruiken.

Bouwtechnische aanpassingen

Een plafondsysteem is uiteraard best een ingreep in huis en vraagt om bouwtechnische aanpassingen. De constructie moet stevig genoeg zijn om het gewicht te dragen. Nadeel van een plafondlift is dat je die alleen op die plek kunt gebruiken. Voordeel is dat je de lift makkelijk `weghangt`, in een hoek van de kamer. Zo houd je meer loopruimte over in de kamer waarin je de plafondlift gebruikt.

Combinatie plafondlift en bedtent

Overweeg je een plafondlift aan te schaffen of heb je thuis al een plafondtillift en wil je wel eens zien hoe je deze kunt gebruiken met een bedtent? Bekijk dan de video waarin familie Van Kempen demonstreert hoe ze de CloudCuddle bedtent gebruiken in combinatie met een plafondlift.

Combinatie met CloudCuddle

Er bestaan meerdere aanbieders van mobiele en plafondliften, ook opvouwbare mobiele tilliften. Die kun je dus, net als de CloudCuddle, overal mee naartoe nemen – mits je voldoende ruimte hebt in de auto, natuurlijk.
Laat je goed informeren bij de aanschaf van een tillift. Nu weet je in ieder geval dat de combinatie met de CloudCuddle bedtent een mogelijkheid kan zijn.

Heb je thuis een tillift en wil je uitproberen of je deze kunt combineren met de CloudCuddle?  Neem dan contact op voor een proefweekend of huur een CloudCuddle voor een iets langere periode.