Voordelen van bedtent bij bonken

Bonkt je kind tegen het frame als het in bed ligt? Tijdens het inslapen of in de loop van de nacht? De mobiele bedtent van CloudCuddle kan een oplossing zijn om dit te verlichten. Het is van zacht materiaal gemaakt waardoor deze een beschutte en prikkelarme omgeving biedt die het geluid van bonken grotendeels wegneemt.

Zachte materialen verminderen verwondingen bij bonken

Bonken met het hoofd, met de handen of voeten. Hoe vaak het voorkomt, is niet precies bekend. Kinderen met een verstandelijke beperking, blinde kinderen, kinderen met ADHD en kinderen met een vorm van autisme lijken er langer en vaker last van te hebben.

Bonken kan in het bijzonder problemen geven als het kind zich daardoor verwondt aan het bed. In dat geval is het extra belangrijk om de omgeving waarin je kind slaapt veilig in te richten. Bijvoorbeeld door een bedtent van CloudCuddle te gebruiken. Deze is geheel gemaakt van zachte materialen.

Omdat het stoffen frame van dit hulpmiddel met lucht is gevuld, bevat de bedtent nergens harde materialen. Als je kind dan bonkt, zal het zich minder snel bezeren.Zachte materialen voorkomen verwondingen bij hoofdbonken

Beschutte plek

Kinderen met een handicap zijn over het algemeen gebaat bij een rustige, prikkelarme omgeving en een beschutte, afgebakende plek waar ze zich veilig kunnen voelen. Die creëer je op iedere plek in een paar minuten met een bedtent van CloudCuddle.

Van meerdere ouders die een CloudCuddle gebruiken voor hun kind, horen we dat hun zoon of dochter hierin sneller inslaapt, beter slaapt en langer doorslaapt. Dat is niet alleen fijn voor het kind zelf, maar ook voor jou als ouder.

Bonken en lawaai

Een ander voordeel van dit hulpmiddel is dat het bonken veel minder lawaai geeft omdat het tentbed geen harde materialen bevat. Dat geeft je kind meer rust. Ook voor de overige gezinsleden en de buren is dat een prettig bijkomend voordeel.

CloudCuddle is oorspronkelijk ontwikkeld als tijdelijke voorziening buitenshuis. Bijvoorbeeld om je kind bij opa en oma te laten logeren. Mede vanwege het lawaai bij bonken, gebruiken ouders de bedtent steeds vaker thuis.

Omdat ieder kind en iedere situatie weer anders is, raden wij ouders aan om zelf de voordelen van de CloudCuddle te ervaren door deze eerst een weekend uit te proberen of een tijdje te huren. We horen graag je ervaringen.