Op vakantie met gehandicapt kind

Op vakantie gaan met een gehandicapt kind vraagt van jou als ouder meer planning en voorbereiding. Waarschijnlijk moet je ook allerlei extra spullen meenemen. Een van de dingen waar je  aandacht aan zult moeten besteden, is het vinden van een passende slaapplek voor je kind. Onderweg en op de plaats van bestemming. Als je zoon of dochter goed slaapt, dan geeft dat jou als ouder ook meer rust en kun je zelf meer genieten van je vakantie.

Even weg met het hele gezin
Ondanks het coronavirus maken veel ouders plannen om met het hele gezin weg te gaan. De meeste gezinnen blijven nu graag dicht bij huis. Misschien overweeg je zelfs om met een tent of een caravan op pad te gaan. Dat vraagt wel wat improvisatievermogen als een van de kinderen gehandicapt is en thuis in een bedbox slaapt. Want die kun je natuurlijk niet meenemen. Hoe kun je toch met z`n allen een weekje naar de camping?

Kamperen met gehandicapt kind
Van verschillende ouders horen we dat de CloudCuddle zeer goed van pas komt bij het kamperen. We hebben twee gezinnen gevraagd om hun ervaringen te delen. Lees hun ervaringen elders op deze site. De ene familie heeft ervaring opgedaan met kamperen in een tent, de andere heeft de bedtent gebruikt in een caravan.

Mee in weekendtas
Het campingbed geeft gezinnen meer vrijheid om plekken te bezoeken waar ze anders niet zo makkelijk met z`n allen naartoe kunnen gaan. De CloudCuddle neem je gemakkelijk mee in de auto. In totaal weegt het campingbed 5,2 kilo. Opgevouwen past de CloudCuddle in een weekendtas waarvoor je altijd nog wel een plekje vindt in de kofferbak.

Mobiele bedtent gehandicapt kind mee op vakantie

Voorzichtig met luchtbed
Ieder kind is anders. En elke handicap vraagt om bepaalde aanpassingen. Daarom is het onmogelijk om van te voren te voorspellen wat de bedtent voor jouw gezin kan betekenen. Je bent misschien van plan om je kind op de camping op een luchtbed te laten slapen. Of dit voldoende veiligheid biedt, hangt af van het gedrag van je kind. Het luchtbed moet namelijk zwaar en breed genoeg zijn. Om die reden raden we het gebruik van een luchtbed in principe af, zeker bij zeer beweeglijke kinderen. Gebruik de CloudCuddle liever in combinatie met een goed 1-persoonsmatras. CloudCuddle is een CE-gecertificeerd medisch hulpmiddel. Dat vereist dat het gebruikt wordt zoals het bedoeld is.

Langdurig plezier van bedtent
Zoals je een gewone tent droog opvouwt om deze op zolder te bewaren tot de volgende vakantie, zo is het ook belangrijk dat de CloudCuddle op de camping droog blijft. Een waterdichte tent die je goed kunt ventileren, is daarom wel een vereiste. (En wel zo comfortabel!) Als de CloudCuddle vochtig wordt, zul je er minder lang plezier van hebben, net als bij een gewone tent. Daar wil je ook niet `het weer` in krijgen. Zorg daarom dat de ruimte waarin je de CloudCuddle gebruikt, voldoende kan ventileren. Laat de CloudCuddle als het nodig is, ook even buiten staan op een zonnige, droge dag.

Uitproberen voor je op vakantie gaat met gehandicapt kind
We kunnen ons goed voorstellen dat je eerst meer zekerheid wilt over het gebruik van de CloudCuddle in een tent of in een caravan. Overweeg je ook om op vakantie te gaan met het hele gezin en wil je weten of de bedtent ook iets is voor je gehandicapte kind? Probeer de CloudCuddle dan eerst eens een weekend uit of huur er eentje. We horen graag je ervaringen.

Liever in een huisje op vakantie
Denk je dat een huisje toch beter past bij jouw gezin? Gelukkig wordt het aanbod steeds groter. Kijk bijvoorbeeld eens naar Parc de la Brenne in Frankrijk. Verschillende ouders zijn daar al met een CloudCuddle op vakantie geweest. Blijf je liever wat dichter bij huis? Dan is het misschien goed om te weten dat Villa Pardoes en het Ronald Mc Donaldhuis in Arnhem over een CloudCuddle beschikken voor hun gasten. Als je daar een verblijf boekt, kun je meteen de bedtent uitproberen!