Eindelijk met de groep mee op vakantie

Een weekje op vakantie met de groep van de instelling. Dat moet toch mogelijk zijn voor de gehandicapte zoon van Ramon? De vader huurt speciaal hiervoor een bedtent van CloudCuddle, zodat de 25-jarige Ricardo ook lekker mee kan met de groep. Zomaar voor een week. Ramon kan het iedere ouder van een kind met een beperking aanbevelen.

Ramon van den Hoek is de vader van Ricardo (25). Toen Ricardo zes maanden oud was, viel op dat hij anders reageerde dan de meeste baby’s. De ouders zijn toen naar ziekenhuizen in Utrecht, Amsterdam en Nijmegen geweest om te kunnen achterhalen wat er met Ricardo aan de hand zou kunnen zijn. Er zou sprake zijn van een zuurstoftekort bij de geboorte. Meer details waren lange tijd niet bekend.

Ricardo kan met de CloudCuddle bedtent eindelijk met de groep mee op vakantie

Hoog-laag bed thuis

Ricardo groeide thuis op. Zijn ouders regelden dagopvang en een hoog-laag bed waar hij goed in sliep. “We hebben de verzorging met z’n tweeën gedaan, mijn vrouw en ik. Maar het is wel zeven dagen in de week en op een gegeven moment was het op”, zo vertelt vader Ramon. Toen Ricardo vijftien jaar was, werd zijn zoon te groot en te zwaar – 56 kilo – om zeven dagen per week thuis te verzorgen. Daarom verhuisde Ricardo naar de instelling ASVZ, op de locatie Vincentius in Udenhout.

Ontwikkelingsachterstand

Ricardo heeft het ontwikkelingsniveau van een baby van zes maanden. Hij is een rolstoelgebruiker. “Soms haal ik hem uit de rolstoel, bij een disco avond bijvoorbeeld. Ricardo zit de rest van de dag in een stoel waarin hij zijn benen goed kan bewegen. Zo kan hij zijn beenspieren een beetje trainen” zo vertelt zijn vader. 

Erfelijke aandoening

Ricardo heeft last van stemmingswisselingen, van een moeilijke stoelgang, hij brabbelt en het lopen gaat de laatste jaren steeds moeilijker. Pas een half jaar geleden is een diagnose gesteld: Ricardo heeft het zeer zeldzame MECP2 duplicatie syndroom, een erfelijke aandoening die kan worden doorgegeven aan volgende generaties.

Bedtent CloudCuddle veilig slapen eindelijk mee op vakantie met de groep
De CloudCuddle past om vrijwel ieder 1-persoonsmatras

Met de groep mee op vakantie

In de instelling slaapt Ricardo ook in een aangepast bed, waar hij niet zelfstandig uit kan. Onlangs wilde de medewerkers van ASVZ weer eens met de groep op vakantie naar Beekse Bergen. Tot voor kort kon Ricardo nooit mee omdat er op die plek geen aangepaste bedden beschikbaar zijn. Een medewerkers van ASVZ wees Ramon op de mogelijkheid van het huren van een CloudCuddle. De vader van Ricardo belde met de klantenservice en na een goede voorlichting over het gebruik van de bedtent, huurde hij een exemplaar.

Makkelijk op te zetten

“De bedtent is heel goed bevallen. Makkelijk op te zetten, makkelijk hanteerbaar. Ricardo kan er niet zelf uit, hij slaapt er goed in. De communicatie met CloudCuddle is goed verlopen. Ik heb zelf een DHL punt dus na de vakantieweek heb ik de bedtent opgehaald bij de groep en teruggestuurd. Ik kan het andere ouders aanraden om het ook eens te proberen”, aldus Ramon. “Ik ben heel tevreden.”

Wil je ook graag dat je gehandicapte zoon of dochter met de groep mee op vakantie kan en wil je een bedtent uitproberen? Kijk hier voor meer informatie over het huren van een CloudCuddle.

Dichtgeritste bedtent CloudCuddle is een veilige slaapplek om met de groep op vakantie te gaan
Een dichtgeritste bedtent is een veilige slaapplek om met de groep mee op vakantie te gaan